Aktivitäten pro Jahr
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Suchergebnisse
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Growing Up On Screens - Children's Digital Maturity
Teresa Koch (Organisator*in) & Arnd Florack (Organisator*in)
9 Dez. 2024Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Organisation von ...
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Why we Think Unhealthy Food Tastes Better: From Cognitive Illusions to Unfavorable Beliefs About Food
Sonja Kunz (Vortragende*r), Niklas Pivecka (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
28 Sept. 2024Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Seeing is Misbelieving: Consumers Wrongly Believe That Unhealthy Food Tastes Better When There is More of it
Sonja Kunz (Vortragende*r), Niklas Pivecka (Autor*in), Clara Dietachmair (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
17 Sept. 2024Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Über die Entstehung von Illusionen und ungünstigen Ernährungsüberzeugungen
Arnd Florack (Vortragende*r)
25 Apr. 2024Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Warum wir oft denken, dass gesundes Essen nicht schmeckt: Über die Entstehung von Illusionen und ungünstigen Überzeugungen über die Ernährung.
Arnd Florack (Vortragende*r)
19 Dez. 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Warum wir oft denken, dass gesundes Essen nicht schmeckt: Über die Entstehung von Illusionen und ungünstigen Überzeugungen über die Ernährung.
Arnd Florack (Vortragende*r)
29 Nov. 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Digitale Reife von Kindern und Jugendlichen: Chancen digitaler Technologien nutzen und Risiken minimieren
Franziska Laaber (Vortragende*r), Teresa Koch (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
16 Nov. 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Food is all Around: How Contexts Create Misperceptions About the Health-Taste Relationship
Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
28 Aug. 2023 → 30 Aug. 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Pseudocontingencies in the Wild: Exploring Contingency Inferences from Base Rates Outside the Experimental Setting
Peer Niklas Pivecka (Vortragende*r), Sonja Kunz (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
21 Aug. 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Socioeconomic status and parental mediation relate to the use of digital devices by adolescents in ways which promote individual development
Teresa Koch (Vortragende*r), Franziska Laaber (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
4 Juli 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Young People's Digital Maturity: Development and Initial Validation of the Digital Maturity Inventory (DIMI)
Franziska Laaber (Selected presenter), Arnd Florack (Autor*in), Teresa Koch (Autor*in) & Marco Hubert (Autor*in)
4 Juli 2023Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Food is all around: Why the unhealthy = tasty belief might be an illusory correlation
Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
1 Juli 2023 → 4 Juli 2023Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Hedonic Sampling Foods: The Persistence of the Unhealthy=Tasty Belief in Reward-Rich Environments
Peer Niklas Pivecka (Vortragende*r), Sonja Kunz (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
30 Juni 2023 → 4 Juli 2023Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Featuring Future Conference
Arnd Florack (Teilnehmer*in)
31 Mai 2023Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Teilnahme an ...
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Digital Maturity - Desire for and Attention to TikTok
Teresa Koch (Vortragende*r), Arnd Florack (Autor*in) & Franziska Laaber (Autor*in)
22 März 2023Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Active parental mediation relates to use of digital devices by children in ways which promote individual development
Teresa Koch (Vortragende*r), Franziska Laaber (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
23 Feb. 2023Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Hedonic sampling in food contexts: The persistence of food beliefs in reward-rich environments
Peer Niklas Pivecka (Vortragende*r), Sonja Kunz (Vortragende*r) & Arnd Florack (Vortragende*r)
2023Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Food is all around: Why the unhealthy = tasty belief might be an illusory correlation
Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
20 Okt. 2022 → 23 Okt. 2022Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Social media endorsers and brand stereotypes: The role of endorser-brand fit.
Ifigeneia Leri (Vortragende*r), Adamantios Diamantopoulos (Vortragende*r) & Arnd Florack (Vortragende*r)
23 Sept. 2022Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Konsum im Übermaß
Arnd Florack (Vortragende*r)
15 Sept. 2022Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Digital Maturity: Developing a Comprehensive Understanding and Multi-dimensional Digital Maturity Scale for Adolescents
Franziska Laaber (Selected presenter), Arnd Florack (Autor*in), Teresa Koch (Autor*in) & Marco Hubert (Autor*in)
12 Sept. 2022Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Food is all around: Why the unhealthy = tasty belief might be an illusory correlation
Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
29 Aug. 2022 → 31 Aug. 2022Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Konsum und Verantwortung
Arnd Florack (Vortragende*r)
20 Apr. 2022Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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From observation to social transmission: How communication through cues shapes the construction of perceived healthiness and tastiness of food. Poster presented at the Psychonomic Society 2021 Annual Meeting conference, 04.11. - 07.11.2021, New Orleans, Louisiana, USA (online format).
Karolin Salmen (Autor*in), Simona Haasova (Vortragende*r), Arnd Florack (Autor*in) & Klaus Fiedler (Autor*in)
4 Nov. 2021 → 7 Nov. 2021Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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The differentiation principle: Why consumers often neglect positive attributes of novel food products
Sonja Kunz (Vortragende*r), Arnd Florack (Autor*in), Teresa Koch (Autor*in), Simona Haasova (Autor*in) & Hans Alves (Autor*in)
13 Sept. 2021 → 15 Sept. 2021Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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From observation to social transmission: How communication through cues shapes the construction of perceived healthiness and tastiness of food.
Karolin Salmen (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Arnd Florack (Autor*in) & Klaus Fiedler (Autor*in)
13 Sept. 2021 → 15 Sept. 2021Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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From observation to social transmission: How communication through cues shapes the construction of perceived healthiness and tastiness of food.
Karolin Salmen (Autor*in), Simona Haasova (Vortragende*r), Arnd Florack (Autor*in) & Klaus Fiedler (Autor*in)
22 Aug. 2021 → 24 Aug. 2021Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Immediate Self-Information is Prioritized over Expanded Self-Information
Hyunji Kim (Vortragende*r) & Arnd Florack (Autor*in)
26 Mai 2021 → 27 Mai 2021Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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ESCON Transfer of Knowledge Conference 2021
Martin Egger (Teilnehmer*in), Arnd Florack (Teilnehmer*in), Adamantios Diamantopoulos (Teilnehmer*in) & Georgios Halkias (Teilnehmer*in)
2021Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Teilnahme an ...
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The “Common Good” Phenomenon in Country of Origin Effects
Martin Egger (Autor*in), Arnd Florack (Autor*in), Adamantios Diamantopoulos (Autor*in) & Georgios Halkias (Autor*in)
2 Okt. 2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Genuss in der Krise - die Psychologie beim Essen
Arnd Florack (Vortragende*r)
4 Juni 2020Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Science Talk "(Freiwilliger) Verzicht: Notwendigkeit oder Luxus?"
Arnd Florack (Teilnehmer*in)
17 Feb. 2020Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Teilnahme an ...
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Science Talk "(Freiwilliger) Verzicht: Notwendigkeit oder Luxus?"
Johann Schelkshorn (Diskussionsteilnehmer*in), Arnd Florack (Diskussionsteilnehmer*in), Christoph Görg (Diskussionsteilnehmer*in), Gabriele Sorgo (Diskussionsteilnehmer*in) & Doris Helmberger-Fleckl (Moderator*in)
17 Feb. 2020Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Teilnahme an ...
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Immediate Self-information is Perceptually Prioritized over Expanded Self-information across Temporal, Social, Spatial, and Counterfactual Domains
Hyunji Kim (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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The Self (vs. other)-Bias in Redundancy Gain Is Associated with Self-Reported Perspective Taking but Not with Empathic Concern
Hyunji Kim (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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A systematic investigation: Understanding the stereotype content associated with mens body size
Amanda Baker (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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The Neglect of Positive Aspects in Novel Food Products
Arnd Florack (Autor*in), Teresa Koch (Autor*in), Simona Haasova (Autor*in) & Hans Alves (Autor*in)
2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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The effect of selective attention on preferences
Arnd Florack (Vortragende*r)
19 Nov. 2019Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Der Einfluss selektiver Aufmerksamkeit auf Konsumentscheidungen
Arnd Florack (Vortragende*r)
3 Juli 2019Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Was Konsumentinnen und Konsumenten schmeckt
Arnd Florack (Vortragende*r)
28 Mai 2019Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Ungesund schmeckt besser oder Gesundheit als der neue Genuss-Lifestyle: Über die Passung von Geschmack und Gesundheit in der Vermarktung von Lebensmittelprodukten
Arnd Florack (Vortragende*r)
22 Jan. 2019Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Verbote und Einschränkungen: Potenziale, Gefahren und Alternativen
Arnd Florack (Vortragende*r)
15 Jan. 2019 → …Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Seeing healthy food as a treat reduces ambivalence towards food and leads to healthier food choices
Simona Haasova (Autor*in), Arnd Florack (Autor*in) & Teresa Koch (Autor*in)
2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Seeing red? Loss of personal control reduces consumers interest in sales promotions in crowded retail spaces
Johanna Palcu (Autor*in), Simona Haasova (Autor*in), Oliver Büttner (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)
2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
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Seeing healthy food as a treat: toward an ecological view of the relationship between health and taste in consumer judgments, its characteristics and mechanics.
Simona Haasova (Vortragende*r), Arnd Florack (Vortragende*r), Sonja Kunz (Vortragende*r) & Teresa Koch (Vortragende*r)
2019Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Attention, Interest, Desire, Action: A New View on Old Wisdoms
Arnd Florack (Vortragende*r)
3 Dez. 2018Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Psychologie der Illusionen
Arnd Florack (Vortragende*r)
3 Dez. 2018Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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Die „Ungesund-schmeckt-besser“ Heuristik: Eine kritische Betrachtung
Arnd Florack (Vortragende*r)
27 Nov. 2018Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
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Wie werden Kunden aktiv? Anhaltspunkte zur Verhaltensänderung
Arnd Florack (Vortragende*r)
22 Okt. 2018Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
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The Effect of Selective Attention on Consumer Choice
Arnd Florack (Vortragende*r)
2 Okt. 2018Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science