Aktivitäten pro Jahr
Aktivitäten
- 1 – 50 von 69 Ergebnissen
Suchergebnisse
-
Exploring dynamics of sensory attributes and emotions during consumption of chocolate containing maltitol applying TDS and TDE methods
Andrea Wind (Vortragende*r), Renata Januszewska (Vortragende*r), Natalie Stöphasius (Vortragende*r) & Dorota Majchrzak (Vortragende*r)
14 Dez. 2020 → 15 Dez. 2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Comparison of the olfactory perception of vegetarians, vegans and omnivores
Dorota Majchrzak (Vortragende*r) & Katharina Fatuly (Vortragende*r)
14 Dez. 2020 → 15 Dez. 2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Long-term effects of a sensory education in Austrian school children aged 11 - 14
Marlene Wahl (Vortragende*r) & Dorota Majchrzak (Vortragende*r)
14 Dez. 2020 → 15 Dez. 2020Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Kurzzeiteffekte einer mehrmonatigen Sinnesschulung bei Schülerinnen und Schülern im Alter von 11 bis 14 Jahren in Österreich
Marlene Wahl (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
24 Okt. 2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastforscher*in)
18 Sept. 2019 → 21 Sept. 2019Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
The Effect of Tobacco- and Electronic Cigarettes Use on the Olfactory Function in Humans
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Maria-Christin Ezzo (Autor*in)
28 Juli 2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Effect of Milk Addition on Temporal Dominance Profiles of Coffee-related Sensory Attributes and Emotions
Daniela Winder (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
28 Juli 2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Effect of Sugar Addition on Temporal Dominance Profiles of Coffee-Related Sensory Attributes and Emotions
Dominika Kupka (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
26 Juni 2019Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Monitoring the textural and thermal analyzes of sugar-free chocolates by sensory valuation: Effect of particle size distribution
Maryam Kiumarsi (Autor*in), Dorota Majchrzak (Autor*in) & Samira Yeganehzad (Autor*in)
Sept. 2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Gender related differences in gustatory and olfactory perception in Austrian school children
Marlene Wahl (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Dynamic evaluation of food-related attributes and emotions during consumption of yogurt with different fat content applying TDS and TDE methods
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Kathrin Lenz (Autor*in)
2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Relation between sensory properties and structural characteristics of gluten-free read as affected by modified dietary fibers
Maryam Kiumarsi (Autor*in), Dorota Majchrzak (Autor*in), Samira Yeganehzad (Autor*in) & Mahdiyar Shahbazi (Autor*in)
2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Die gustatorische und olfaktorische Wahrnehmungsfähigkeit von 11- bis 14-jährigen Schülerinnen und Schülern in Österreich
Marlene Wahl (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Impact of cocoa contents(%) on consumers acceptance of dark origin and non-origin chocolates
Lisa-Maria Oberrauter (Autor*in), Renata Januszewska (Autor*in), Hans Peter Stüger (Autor*in), Pascal Schlich (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
2018Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Sensorische Charakterisierung polyphenol-assoziierter Deskriptoren in dunkler Schokolade mit unterschiedlichem Kakaoanteil sowie unterschiedlicher Qualität und Herkunft der Kakaobohne mittel Temporal Dominance of Sensation (TDS)
Lisa-Maria Oberrauter (Autor*in), Renata Januszewska (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
28 Sept. 2017Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Sensory evaluation of flavan-3-ol associated attributes in dark origin and nonorigin chocolates applying Temporal Dominance of Sensations (TDS)
Lisa-Maria Oberrauter (Autor*in), Renata Januszewska (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
26 Juni 2017Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
The impact of milk addition on sensory properties and the antioxidant potential of coffee
Dorota Majchrzak (Autor*in), Marion Horvath (Autor*in) & Marlene Woda (Autor*in)
26 Juni 2017Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastforscher*in)
21 Mai 2017 → 3 Juni 2017Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
Vergleich der Bewertung von ausgewählten sensorischen Eigenschaften in alkoholhaltigen, alkoholreduzierten und alkoholfreien Bieren anhand von Temporal Dominance of Sensations (TDS)
Raphael Sulzner (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
21 Okt. 2016Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Sensorische Charakterisierung von Handcremen mittels deskriptiver Analyse (konventionelle Produkte vs. Naturprodukte)
Julia Raninger (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
21 Okt. 2016Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Vergleich der Bewertung von ausgewählten sensorischen Eigenschaften in alkoholhaltigen, alkoholreduzierten und alkoholfreien Bieren anhand von Temporal Dominance of Sensations (TDS)
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Raphael Sulzner (Autor*in)
11 Sept. 2016Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Der Geruch der Jugend? Eine Pilotstudie des Sensorik Netzwerks Österreich
Martin Wendelin (Autor*in), Lukas Danner (Autor*in), Elisabeth Buchinger (Autor*in), Eva Derndorfer (Autor*in), Dorota Majchrzak (Autor*in), Klaus Dürrschmid (Autor*in) & Barbara Siegmund (Autor*in)
10 Juni 2016Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Sensory characteristics of plain yogurt before and beyond the best before date
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Charlotte Rudolph (Autor*in)
26 Aug. 2015Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Smells like teen spirit: Odour-age associations: a pilot study of the Austrian Sensory Network
Martin Wendelin (Autor*in), Lukas Danner (Autor*in), Elisabeth Buchinger (Autor*in), Eva Derndorfer (Autor*in), Dorota Majchrzak (Autor*in), Barbara Siegmund (Autor*in) & Klaus Dürrschmid (Autor*in)
24 Aug. 2015Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Meat Science (Zeitschrift)
Dorota Majchrzak (Herausgeber*in)
1 Juni 2015 → 1 Juli 2015Aktivität: Peer-Review und redaktionelle Arbeit für Publikationen und Veranstaltungen › Begutachtung einer wissenschaftlichen Publikation
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastdozent*in)
15 Mai 2015 → 22 Mai 2015Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
LWT - Food Science and Technology (Zeitschrift)
Dorota Majchrzak (Gutachter*in)
28 Apr. 2015 → 3 Aug. 2015Aktivität: Peer-Review und redaktionelle Arbeit für Publikationen und Veranstaltungen › Begutachtung einer wissenschaftlichen Publikation
-
Effekt der Habituation auf die Identifikation und Diskrimination der Gerüche bei Menschen
Christian Paumann (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
7 Nov. 2014Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Olfactory perception in blind and visually impaired people: do blind people develop superior smell ability?
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Julia Eberhard (Autor*in)
Sept. 2014Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
How information about food affects facial expressions - measure by Face Reading Technology
Dorota Majchrzak (Autor*in), Katharina Achleitner (Autor*in), Barbara Aumayr (Autor*in), Max Joechl (Autor*in), Lukas Danner (Autor*in) & Klaus Dürrschmid (Autor*in)
Sept. 2014Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
How to choose your culinary oil sensory and analytical characteristics of hempseed oil
Dorota Majchrzak (Autor*in), Petra Mitmannsgruber (Autor*in), Lisa-Maria Oberrauter (Autor*in), Klaus Fronius (Autor*in) & Karl-Heinz Wagner (Autor*in)
Sept. 2014Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastdozent*in)
29 Mai 2014 → 9 Juni 2014Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
Haben blinde und sehbehinderte Personen eine bessere Geruchswahrnehmungsfähigkeit als Sehende?
Julia Eberhard (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
8 Nov. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Einfluss des Sensoriktrainings auf die olfaktorische und gustatorische Wahrnehmungsfähigkeit von Kindern
Maria Altmann (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
8 Nov. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Drei- Länder- Sensoriktage „Sinne im Aufbruch - von der Wahrnehmung zur Innovation“
Dorota Majchrzak (Organisator*in)
7 Nov. 2013Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Organisation von ...
-
Impact of short sensory education on odour and taste perception of school children in Austria
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Maria Altmann (Autor*in)
Aug. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Cut salt level in the diet - partial salt replacement by KCl in model soups
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Sonja Greisinger (Autor*in)
Aug. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Impact of milk addition on sensory properties and the antioxidant potential of coffee
Dorota Majchrzak (Autor*in), Marion Horvath (Autor*in) & Marlene Woda (Autor*in)
Aug. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Odour and taste identification abilitites of Austrian elderly
Dorota Majchrzak (Autor*in) & Doris Neller (Autor*in)
Aug. 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastdozent*in)
9 Mai 2013 → 20 Mai 2013Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
"Kinder essen, was ihnen schmeckt" - kann man das beeinflussen?
Maria Altmann (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
7 Mai 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Changes of sensory quality characteristics of coffee during storage
Michaela Kreuml (Autor*in), Bettina Ploederl (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
7 Mai 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Erfassung des emotionalen Impacts von Informationen zu diversen Lebensmitteln anhand der Face Reader Technologie
Katharina Achleitner (Autor*in), Barbara Aumayr (Autor*in), Max Joechl (Autor*in), Klaus Dürrschmid (Autor*in) & Dorota Majchrzak (Autor*in)
7 Mai 2013Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Drei- Länder- Sensoriktage „Sinne im Aufbruch - von der Wahrnehmung zur Innovation“
Dorota Majchrzak (Organisator*in)
25 Jan. 2013 → 30 Sept. 2013Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Organisation von ...
-
3. SNÖ Jahrestagung - Sensorik Netzwerk Österreich
Dorota Majchrzak (Organisator*in)
Dez. 2012 → Mai 2013Aktivität: Wissenschaftliche Veranstaltungen › Organisation von ...
-
Substitution mit KCl als eine Maßnahme der Salzreduktion in Modellsuppen
Dorota Majchrzak (Autor*in)
9 Nov. 2012Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
-
Sucrose-replacement by rebaudioside A in a model beverage
Dorota Majchrzak (Autor*in), Annika Ipsen (Autor*in) & Jürgen König (Autor*in)
9 Sept. 2012Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science
-
Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Dorota Majchrzak (Gastdozent*in)
17 Mai 2012 → 28 Mai 2012Aktivität: Gastaufenthalt (outgoing) › Lehre
-
Veränderungen der olfaktorischen und gustatorischen Wahrnehmungsfähigkeit im Alter
Dorota Majchrzak (Vortragende*r)
18 Apr. 2012Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
-
Segmenting consumers by emotional link to the region to explore attitues and sensory preferences towards locally and globally manufactured apple juices
Renata Januszewska (Autor*in), Evy Mettepenningen (Autor*in), Dorota Majchrzak (Autor*in), Hannah Williams (Autor*in), Jagoda Mazur (Autor*in), Pascale Reichl (Autor*in), Anne Regourd (Autor*in), Vigilijus Jukna (Autor*in), Darlyn Tagarino (Autor*in), Dorota Konopacka (Autor*in), U Kaczmarek (Autor*in), Danuta Jaworska (Autor*in), S Wojital (Autor*in), Marius Sabau (Autor*in), A. Cofari (Autor*in), Nikola Tomic (Autor*in), M Kinnear (Autor*in), H L De Kock (Autor*in), Carolina Chaya (Autor*in), V Fernandez-Ruiz (Autor*in), Christine Brugger (Autor*in), Lorenzo Peyer (Autor*in), L T Aldregde (Autor*in) & Mario Valenzuela-Estrada (Autor*in)
2012Aktivität: Vorträge › Posterpräsentation › Science to Science