Technopolitics and the Making of Europe: Infrastructures of Security

Nina Klimburg-Witjes (Herausgeber*in), Paul Trauttmansdorff (Herausgeber*in)

Veröffentlichungen: BuchSammelbandPeer Reviewed

This book explores the processes and practices of the securitization and de-securitization of European infrastructures and how political institutions interact with security and insecurity. Expert contributors address distinct areas, from border politics and biosecurity to health governance and law and border control enforcement, to examine the various ways in which infrastructures are envisioned, designed, negotiated and built. They explore how ‘infrastructuring’ contributes to emergent forms of European identity, integration, and statehood. The book will appeal to scholars and students of Science and Technology Studies, Political Sociology, Critical Security Studies, International Relations, European Integration Studies, Infrastructure Studies, or Critical Border and Migration Studies.
OriginalspracheEnglisch
ErscheinungsortLondon
VerlagRoutledge, Taylor & Francis
Seitenumfang208
Auflage1
ISBN (elektronisch)9781003267409
ISBN (Print)9781032211848
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1 Jan. 2023

• 506004 Europäische Integration
  • 509025 Technikforschung
  • 509024 Sicherheitsforschung

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Technopolitics and the Making of Europe: Infrastructures of Security“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.